Ansvar for feedet: Nu tackler vi et af branchens mest usexede problemer

Fra venstre: Nadia Nikolajeva, TV MIDTVEST, Holger Rørby Madsen, DR Nyheder og Néte Gerlach, TV 2 Nyhederne

I maj måned tog jeg i et blogindlæg på Journalisten initiativ til bredt samarbejde og vidensdeling omkring debatmiljøet på mediers Facebooksider undet titlen “Et fælles Ø-mærke for god debat?”. 

En hel del medier og freelancejournalister har taget imod min opfordring til at deltage, og nu er første skridt taget.

Projektet hedder Ansvar for feedet.

Grundlæggende arbejder vi ud fra tanken om, at trolls ikke skal bestemme, hvad medier deler og ikke deler. Målet er at skabe et bedre feed for alle, hvor en spændende, nuanceret demokratisk debat har gode forhold.

Vi er provokerede af, at der i vores branche tales så lidt om udfordringerne på området. Nok er det usexet – men det er også pokkers vigtigt. Og ved at dele viden med hinanden, kan vi komme tættere på effektive løsninger.

I gruppen vil vi tage alt fra praktiske udfordringer med værktøjer og moderering op – til etiske diskussioner om eksempelvis håndtering af falske profiler i mediernes kommentarfelter.

Vi kommer til at se på, om det er muligt at klæde medarbejdere bedre på til at moderere debattråde på Facebook.

Og så arbejder vi hen imod et stærkt aftryk i form af en kampagne, et mærke eller noget helt tredje, der kan gøre at både medier og nyhedsbrugere kan komme tættere på et fedt feed uden den grove tone.

Vil du være med? Så bliv medlem af Facebook-gruppen for Ansvar for feedet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *